hu en

Koncertek

 

 

 

Szeptember

 

09.10. Párkány, Szlovákia, Őszi Fesztivál, Rendhagyó Prímástalálkozó koncert

09. 20.  Kassa, Rendhagyó Prímástalálkozó koncert


 

 

Augusztus

08. 16.  21:00  Nyíregyháza,  9. Nyírségi Nemzetközi Néptáncfesztivál, Esszencia koncert

2019-ben újra Nemzetközi Néptáncfesztivál Nyíregyházán! A fesztivál több évtizedes múltra tekint vissza, 1996-tól 2017-ig 8 alkalommal rendezték meg, általában 2-3 évenként. A fesztivál ideje alatt 11 helyszínen 26 program valósul meg, több mint 10 fellépő művészeti csoport 300 táncosa, zenésze, énekese érkezik a néptánc, a népzene, a világzene területéről, és hoz mosolygós jókedvet a városba.

08. 17. 18.00  Gyula,  XXV. Minden Magyarok Nemzetközi Néptánc fesztiválja, Rendhagyó Prímástalálkozó koncert
A régióban egyedülálló fesztivál a magyar népzene és néptánc szép hagyományait ápolva mutatja be a hazai és határon túli magyar táncegyüttesek legjobbjait, külföldi vendégegyüttesek szereplésével kiegészítve. A három nap alatt a koncertek, táncházak, játszóházak és néptáncbemutatók közt minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt.

08. 18. Budapest, Vár, 5. évszak koncert

08.20. 20:00  Biatorbágy, Esszencia produkció
Az Esszencia nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz. Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek. Együtt muzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet, és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett Esszenciáját…
21.10 TŰZIJÁTÉK
21.20-22.30 AZ ESSZENCIA ZENEKAR TÁNCHÁZA

08.26.  20:00-22:00 BMC Budapest,  Opus Jazz Club,  Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. Básits Branka

Balogh Kálmán – cimbalom
Básits Branka – ének
Bede Péter – szaxofon
Frankie Látó – hegedű
György Mihály – gitár
Kovács Ferenc – trombita, hegedű, ének
Novák Csaba – nagybőgő

A Gipsy Cimbalom Band hat virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a dzsessz, a flamenco, a szving, a klezmer és a ragtime ötvözésére. A végeredmény: páratlanul változatos és univerzális, minden pillanatban újabb és újabb meglepetést rejtegető zene. A zenekarnak sajátos és különleges világa van, melybe belefér számos európai ország, amelyben cigányok játszanak népzenét, dzsesszt, vagy bármiféle szórakoztató zenét: belefér az instrumentális és a vokális muzsika, s bár a hangszerelés Balogh Kálmán cimbalma köré rendeződik, a bőgőre, hegedűre, gitárra vagy trombitára sem kevesebb fény vetül.

A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka csatlakozik. Branka jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes és egyedi előadásmódja révén pedig azonnal magával ragadja a közönséget.

 


 

Július

07.04. 22:00.Torockó,  Folk liget, Románia,  Double Rise Fesztivál, Rendhagyó Prímástalálkozó koncert

A Double Rise zene, művészet, irodalom. A Double Rise természet. A Double Rise Erdély, Torockó, Székelykő. A Double Rise a kettős napfelkelte birodalma.  A Double Rise egyszerre mainstream és alternatív. Itt a pop, a folk, a rock, a slam poetry és az elektronikus zene könnyedén megfér egymás mellett. Sőt! Együtt élnek igazán.

07.06. 19:00. Dánszentmiklós, Kastélykoncertek, Ugody kastély, Balogh Kálmán és Farkas Rózsa 

 

07. 13.  23:00 Magyarföld, Fatemplom Fesztivál, Balogh Kálmán cimbalom szólóest

 

07. 16. 19:00-20:30.  Gombaszögi Nyári TáborFolkszöglet,  Rendhagyó Prímástalálkozó koncert

 

 

07. 20. 20:00-22:00. Kapolcs, Muharay udvar,   Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band és Básits Branka

A formációhoz ezúttal a magyar-szerb származású énekesnő, Básits Branka csatlakozik, aki a Zeneakadémia népi ének szakán szerzett diplomát, 2016-ban pedig Junior Prima díjban részesült. Az énekesnő jelenléte új utakat nyithat meg a zenei együttműködésben, hiszen a magyar és szerb népdalok mellett a balkán zenéjét is hitelesen adja elő, szenvedélyes és egyedi előadásmódja révén pedig azonnal magával ragadja a közönséget.

 

 

07. 21. 20:00-22:00. Kapolcs, Muharay udvar“Hallgassátok meg feleim…” Sebestyén Márta és Andrejszki Judit,  II. Rákóczi Ferenc  korának dalai és táncai, közreműködő zenészek: Balogh Kálmán cimbalom, Havasréti Pál tekerő, Szabó Zoltán duda, ifj. Szerényi Béla tekerő

 

07. 25. 20:00-21:30.  KapolcsMuharay udvarEsszencia koncert

 

07. 26.  21:00KapolcsLakatos Róbert és zenekara, Brácsatánc válogatás Bartók hegedűduóiból brácsa-cselló átiratban, ezek népzenei forrásai, valamint a dallamok saját feldolgozásai

Lakatos Róbert-hegedű, brácsa , Bognár Szilvia-ének,  Balogh Kálmán-cimbalom,  Rácz Csaba-cselló, Mester László-brácsa, Novák Csaba-bőgő

 


 

 Június

06.01. 12:00  Eger, Kodály Zoltán: Kállai kettős, Gajdos zenekar és a Cantus Agriensis együttes

06.02.  Gyöngyös, Dobroda zenekar

06.08. 20:00 Békéscsaba,  V. Kárpát-medencei  Magyar Népzenei Találkozó, Cimbaloghtrió koncert

06.14. 21:00. Sopron, Búgócsiga Akusztik Garden, Rustico  koncert,
RUSTICO címmel jelent meg nemrégiben Kubinyi Júlia népdalénekes trió formációjának első lemeze.
A RUSTICO zenéjének egyediségét a hagyományos magyar népzenében használatos fúvós hangszerek és a cimbalom virtuóz és improvizációkban gazdag közös játéka adja. Egészen újszerűen szólaltatják meg a Kárpát-medence egyes tájegységeinek dallamait. Zenei összeállításaikban Székelyföld, Moldva, Mezőség, Nyitra és Somogy zenéje elevenedik meg.
“A koncert vendége: Balogh Kálmán– cimbalom
Napjaink egyik legismertebb és legkiválóbb cimbalmosa, aki sokat tett a cimbalom népszerűsítéséért itthon és külföldön egyaránt. Mint népzenész kezdte pályafutását, szerte a világon muzsikált, nemcsak népzenészekkel, hanem szimfonikus és jazz zenekarokkal, kortárs együttesekkel, otthonosan mozog más népek zenéjében, az improvizációs zene világában is. Zenét oktat közép- és felsőfokon, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára. 1985-ben lett a Népművészet Ifjú Mestere, munkásságát eMerTon díjjal, Kodály díjjal, Bezerédj,  valamint Magyar Örökség díjakkal tüntették ki.”

06.18 Ungvár, Holocaust emlékműsor, Philharmonic Concert Hall, Main Synagogue Uzhhorod, Balogh Kálmán  Gipsy Cimbalom Band

06.2317:00.  Tihany, XV. Levendula Fesztivál,  Mádl Ferenc térEsszencia koncert

…ahol a világ sokszínűségéből fakadó ellentétek éppolyan természetességgel léteznek együtt és egymás mellett a zenében, amire a való életben is vágyunk, tisztelve egymást, tanulva a másiktól. Az Esszencia Produkció nem hasonlítható más, hagyományos népzenét játszó zenekarokhoz.
Tagjai kiforrott, egyénenként már elismert előadó- és zeneművészek. Együttmuzsikálásuk abbéli örömüknek kifejezése, hogy sokféleségükben megtapasztalhatják az egységet, és ezáltal létrehoznak egy csakis rájuk jellemző belső harmóniát. Vállalva az ehhez szükséges nyitottságot, képesek megszólaltatni a világ hangjának egy csakis rájuk jellemző, őszinte és persze jellegzetesen magyar, lecsöpögtetett esszenciáját.
A zenekar tagjai jelenleg: Lakatos Róbert, Balogh Kálmán, Bognár Szilvia, Kunos Tamás, Kováts Gergő, Bognár András

06. 27.  16:30.  Budapest, PIM,   Vannak vidékek  Havas Judit estje
Irodalmi kalandozás költőkkel, írókkal a belső tájakon
Petőfi Sándor, Ady Endre, József Attila, Illyés Gyula, Nagy László, Pilinszky János, Nemes Nagy Ágnes, Tamási Áron, Kányádi Sándor, Farkas Árpád műveiből összeállította és bemutatja: Havas Judit előadóművész
Bevezeti: Budai Ilona, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar népdalénekes, előadóművész

Közreműködik: Balogh Kálmán, Magyar Örökség-díjas cimbalomművész

 


 

Május

05.04. 19:00-21:00  Bodrogkeresztúr, Henye Borbár, Keresztúri Esték , Adagio produkció

05. 11. 10:00-tól  Salgótarján, VI. Palócföldi Táncháztalálkozó,  Dobroda zenekar,

05. 18. 10:00-19:00 Budapest, Bartók Táncegyüttes székháza, Etele u.55.

„TEDD KI A PONTOT!”
XXII. Nemzetközi Legényesverseny
„FORDULJ EGYET ELŐTTEM!”
III. Nemzetközi Párostánc verseny

 


 Április

02.  19:00. Premier KultCafé,  Jazz Estek, Kovács Ferenc- Balogh Kálmán duó

14. 19:30.  Budapest Várkert bazár, Pont Fesztivál, Balogh Kálmán és a Fitos Dezső Társulat

Balogh Kálmán világhírű cimbalomművész, az általa válogatott zenekarral, új koncertműsorral készül: a román tradíciókat bemutató esten az UNESCO által a világ szellemi kulturális örökségei között nyilvántartott két hagyomány áll a fókuszban: a dojna és a kaluser. A legendásan virtuóz táncot, a kalusert a Fitos Dezső Társulat társulat mutatja be.

 

27. 18:00.  Komarno, Slovakia,  Tiszti Pavilon, 28.Komáromi Napok/Komárnanské Dni,  Rendhagyó Prímástalálkozó koncertKüldd el barátaidnak email-ben Send email
X