hu en

Koncertek

2019.  Február

19.  19:00 MoM, Cziffra Fesztivál, A katarzis és Cimbalomest, Balogh Kálmán -Lukács Miklós, Cimbalomduó


2019. Március

08. 19:30-21:00 Kecskemét Hírös Agóra, Herczku Ágnes és Balogh Kálmán, Népzene, világzene, népek zenéje

14. 19:00-21:00 Veszprém Hangvilla, Esszencia koncert

Az Esszencia Produkció 3 évvel ezelőtt alakult számos neves és elismert népzenész összeállásából azzal a céllal, hogy a közönség számára eddig kevésbé ismert és megszokott módon, népzenét most a klasszikus zenével és a jazz muzsikával elegyítse.

19. 19:00-21:30.  Kecskemét, Hírös Agóra, Száz titok kavarog,  Zenés irodalmi est Ady Endre halálának  100. évfordulója alkalmából

„Úgy érzem s bátran vallom, hogy az európai magyar lelkének a szószólója vagyok.” (Budapesti Napló 1906)

Ady Endre új személyiség-felfogást, nemzeti önismeretet, s ezek talaján egy merőben új, modern és merész költői nyelvet hozott a XX. század eleji magyar szellembe. Mindezt oly módon, hogy eközben mély gyökerekkel kapcsolódott hazája történelmébe, kultúrájába. Kora válságát, a hagyományos európai világkép és értékrend összeomlását nem csak önmaga, de a közösség, a nemzet identitásvesztéseként élte meg. Nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a még megmaradt értékeknek az átmentését, újra fogalmazását, az „új időknek új dalaival” való ötvözését.

Ez a műsor a népzene és a klasszikus zene sajátos ízeivel kíván segíteni a hallgatóságnak elmélyedni Ady Endre költészetében úgy, hogy az útkereső, vívódó, gyarló ember gondolatait, igazságait felidézve élményt és hitet adjon. Reményt, sőt meggyőződést ahhoz, hogy globalizálódó világunkban van még a kultúra értékeit őrző, továbbadó és szerető ember, aki nyilvánvalóan európai, egyszerre keleti és nyugati, ezzel együtt magyar.

29. 20:30  Párizs, Philharmonie de Paris, Balogh Kálmán&GipsyCimbalomBand koncert

Kálmán Balogh est un des plus grands interprètes de cymbalum, un des instruments à corde majeurs de la tradition hongroise. Avec son groupe et deux violonistes, il interprète les trésors du répertoire tzigane.


2019. Április

02.  19:00. Premier KultCafé Jazz Estek, Kovács Ferenc- Balogh Kálmán duó

 

14. 19:30, Pont Fesztivál, Budapest Várkert bazár, Balogh Kálmán és a Fitos Dezső Társulat

Balogh Kálmán világhírű cimbalomművész, az általa válogatott zenekarral, új koncertműsorral készül: a román tradíciókat bemutató esten az UNESCO által a világ szellemi kulturális örökségei között nyilvántartott két hagyomány áll a fókuszban: a dojna és a kaluser. A legendásan virtuóz táncot, a kalusert a Fitos Dezső Társulat társulat mutatja be.

 


27. Komarno, Tiszti Pavilon, Rendhagyó Prímástalálkozó

 

 

 


Küldd el barátaidnak email-ben Send email
X