hu en

Cimbalogh Trió

 

Néhány szó a CimbaloghTrióról

„Balogh Kálmán sok különböző zenekarban bizonyította már, hogy milyen kiváló és sokoldalú művésze a cimbalomnak. Az újra amerikai turnéra induló Cimbalogh trió mindegyik zenekara közül kitűnik abban, hogy mivel csak trió, nem nagyobb együttes, ezért nagyobb szerep jut az egyes hangszereknek. A zenekar hegedűse, aki brácsán is éppolyan kiváló, Lakatos Róbert, egyben a méltán népszerű Rév együttes vezetője, amely szülővárosáról, Révkomáromról kapta a nevét. Lakatos váltogatja is a kísérő és a szóló szerepet hangszerén. A bőgős Novák Csaba ugyanakkora tekintélyt vívott ki magának a world music, mint az autentikus népzenei stílusban játszó zenekarokban, kiváló hangszereléseket készített, rengeteg zenekarba és énekes produkció kíséretébe hívják.

A Cimbalogh trió zenéje is ugyanolyan játékos, mint amilyen elnevezést választottak maguknak. Néhány számon keresztül szinte az összes népzeneileg fontos Kárpát-medencei tájegységet bejárják. Önfeledten húzzák a szatmárit talpalávalónak, hogy azután mély történelmi rétegeket villantsanak fel egy klezmer számban, és végül boogie-woogie kíséretbe oldják fel a decsi verbunkost. Hiszen humorral, sőt öniróniával is meg vannak áldva, nem csak fantasztikus tehetséggel és ördöngös virtuozitással…”

Zipernovszky Kornél kritikus, Fidelio

 


2019 Békéscsaba, V. Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozó, (sajnos hangfelvétel, videó nem készült a koncertről, utólag már sajnáljuk)


 

 

2018 Hévizen játszottunk a Magyar Kultúra Napja rendezvényen

 

 


 

2018.  „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Szurdokpüspöki Cimbalogh Trió: Lakatos Róbert hegedű, Novák Csaba bőgő, Balogh Kálmán cimbalom


Öt évvel ezelőtt alapítottuk ezt a triót, amellyel már két nagyszabású amerikai turnén vettünk részt. Mindnyájan más zenekarokban is játszunk, de amikor összejövünk, nagyon örülünk egymásnak, s örömzenénkbe a népzenétől kezdve az improvizatív, balkáni és fekete zenén át a világzenéig sok minden belefér. Bízom abban, hogy kínálatunkban mindenki megtalálja a kedvére leginkább való muzsikát“ – hangsúlyozta Lakatos Róbert.

Szombaton fél 6-tól Lakatos Róbert is muzsikál a Cimbalogh Trióban, amely vezetője, Balogh Kálmán cimbalomművész korábban is fellépett a Duna-parti városban, Novák Csaba pedig nagybőgőn játszik


 

 

Óbudán a Népzenei Iskola cimbalom avatási ünnepén 2017-ben

 


 

Egerben a Gárdonyi Géza Színházban játszottunk


2015 Lisszabon


Palotanegyed Színpódium  2015

 Az augusztusi fesztivál hétvégét a hazai és nemzetközi szinten is elismert banda a Cimbalogh Trió zárja. A három virtuóz zenész – Balogh Kálmán (cimbalom), Lakatos Róbert (hegedű) és Novák Csaba (nagybőgő) – műsorában a magyar és balkáni cigány népzenét a jazz elemeivel ötvözi. A műfaji határok átlépésével, a stílusok elegyítésével a közismert zenei témák is új életre kelnek előadásukban. A trió minden tagja több műfajban is kipróbálta már magát, hangszerük mesterei, s színpadi játékuk rendkívül inspirálóan hat egymásra.

Palotanegyed Fesztivál

 


Virtuóz Világzene Középeurópából
CimBalogh Trio – Balogh Kálmán Cimbalom trio Budapestről

Balogh Kálmán a világ egyik legismertebb cimbalomművésze, aki híres Magyar cigányzenész családból származik. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, és most az egyetem tanára. A világ sok országában szerepelt és több mint egy tucat sikeres koncert turnén vett részt Észak Amerikában. Több világhírű zenekar vendégművésze volt az USAban, mint pl. a Philadelphia Orchestra, Portland Symphony, New World Symphony, Brooklyn Philharmonic és más zenekarok. Habár Kálmán a Magyar népzenén nevelkedett, egyformán otthon van a balkán népzenében és a jazz világában, valamint a klezmer zenében. A mostani turnén, kitünő zenészbarátaival, világzenét játszik, ami a jazz és a népzene fúziója – állandó izgalmas, friss, újstílusú improvizáció.

Március 25, kedd este 7 óra/ March 25, Tuesday 7pm
Parameter Klub, 695 Coxwell Ave. Toronto, 6. emelet klubszoba
(Coxwell-Danforth • 2 percnyire a Coxwell metró megállótól)
A büfében: kávé-tea, üdítő és pogácsa
jegyrendelés/tickets and info: 416-693-8312,  jegyek előrendelve /pre-ordered: $25,
az ajtónál/at the door: $30

Central European World Music
The Trio includes excellent musicians who have worked with Balogh extensively. Robert Lakatos, a viola and violin player from Slovakia, is steeped in classical music training and played with important classical orchestras, but always gravitated toward folk and world music. He plays in several groups ranging from classical to folk and jazz genres. Robert’s band, the RÉV, has become a popular band in Hungary and Slovakia. Bassist Csaba Novák is one of the most versatile bass players in Hungary, familiar with gypsy style, klezmer, folk music, jazz and world music.
Melodies polished in European villages for centuries are interpreted with great respect and understanding by trio, enabling present day music lovers to experience the emotions and beauty inherent in the music of our ancestors. Kálmán Balogh Cimbalom Trio brings a contemporary and uniquely forward-looking edge to time-honored traditions, leaving audiences enthralled and inspired.

2014-ben másodszor vettünk részt az USA-ban  egy turnén

 

 

 

 


2013


 


 

2012 első amerikai körút

A turné alatt eljutottunk a lenyűgöző Niagara vízeséshez is
Magyarországon a cimbalom 2016 óta a Hungarikumok közé tartozik, de bárhol játszunk, itthon vagy külföldön,  a koncert után mindig érdeklődők vesznek körül
 


 

2012 megjelent a cd

 


 

Az első fotókat Raffay Zsófia készítette

 


Küldd el barátaidnak email-ben Send email
X