hu en

Adagio

 

2019.01.25. Adagio produkció a  Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtárban

 

 

 

 

 

Adagio címmel tartott zenés irodalmi előadást a Népi Iparművészeti Gyűjteményben Csík János és három barátja: Balogh Kálmán cimbalomművész, Dresh Mihály jazz-zenész, valamint Őze Áron színművész. A program a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Forrás Szerkesztőségének Litera-túra sorozatában szerveződött.

Zsúfolásig megtöltötte a közönség pénteken este a Népi Iparművészeti Gyűjtemény nagytermét Csík János és barátai Adagio című zenés irodalmi estjére.  Csík János, aki hosszabb ideje vonzódik a crossoverhez, ezúttal az irodalomban, a népzenében és a kortárs zenében találta meg a közös mozgatórúgókat. Ahogyan a meghívóban írta: „ A magyar népzene éltető ereje mellett a magyar költőknek életünk meghatározó fordulópontjairól, örömről, bánatról, szerelemről és halálról írott, találóan megfogalmazott igazságai segítenek majd a hallgatóságnak megérteni a költészet és a zene sajátos kapcsolatát.”

Csík János a friss Magyar Örökség díjas Balogh Kálmán és Dresch Mihály mellett a hazai színházi élet egyik meghatározó alakját, Őze Áron színművészt hívta segítségül. Az est során az előadók József Attila, Márai Sándor, Dsida Jenő, Radnóti Miklós és Kosztolányi Dezső verseit ötvözték a népzene, valamint a kortárs zene sajátos ízeivel. A különböző műfajok elegyítése – mint már oly sokszor Csík János pályafutása során – ezúttal is egyedülálló, sokszínű előadást eredményezett, amelyről hosszabb összeállítást láthatnak majd a pénteki Múzsa Magazinban.

 


Küldd el barátaidnak email-ben Send email
X