hu en

Koncertek

 

 

2021.

 

Szeptember

 

09.26. 14:30. Balatonfüred, Kisfaludy színpad, Romantikus Reformkor,
Rendhagyó Prímástalálkozó koncert


09.25.  20:00. Budapest, BMC, Opus Jazz Club,  CimbaloghTrió

“Balogh Kálmán sok különböző zenekarban bizonyította már, milyen kiváló és sokoldalú művésze a cimbalomnak. A Cimbalogh Trió elnevezésű formációjában – lévén az három tagú – többi zenekarához mérten is kiemelten nagy szerep jut az egyes hangszereknek. Lakatos Róbert a zenekar hegedűse, aki brácsán is kiváló, egyben a méltán népszerű Rév együttes vezetője. A bőgős Novák Csaba ugyanakkora tekintélyt vívott ki magának a világzene terén, mint az autentikus népzenét játszó zenekarokban.
A Cimbalogh Trió zenéje legalább olyan játékos, mint a formáció elnevezése. Repertoárjukban szinte az összes Kárpát-medencei zenei dialektust bejárják. Önfeledten húzzák a szatmárit talpalávalónak, hogy azután mély történelmi rétegeket villantsanak fel egy klezmer számban, és végül boogie-woogie kíséretbe oldják fel a decsi verbunkost. Zenéjük velejét az ördöngös virtuozitás mellett a felszabadult zenei humor, sőt, önirónia adja.”
Jegyek 2000 forintos áron kaphatók a helyszínen, a bmc.jegy.hu oldalon, valamint az InterTicket országos Jegypont hálózatában.

09.18. 18:00.  Somoskő
Ahol megszólalnak a festmények
Földi Péter festőművész és Balogh Kálmán cimbalomművész közös estje
Közreműködik:  Tarnóczi László
Ipoly Erdő Zrt. Somoskői Kirándulóközpont, 3100 Salgótarján (Somoskő) Wesselényi u. 14.
Somoskőért Civil Egyesület szervezésében
Belépődíj: 2000ft.

09. 10. PÉNTEK, 20:00 

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál – Péntek esti mulatság 

ingyenes Grassalkovich Művelődési Ház 
BaloghKálmán & Gipsy Cimbalom Band feat Branka koncert

09.03. 17:00. Martonvásár, Kis Színpad – Brunszvik kastélyTrilla,  Cimbalomduó koncert 

 


Augusztus

 

08.28.20:00. Budapest,  Szent István tér

“A hagyomány idén is folytatódik!
Az MVM idén hatodik alkalommal hívja életre az MVM ZENERGIA című nagyszabású szabadtéri koncertjét. Az MVM ZENERGIA egy olyan egyedülálló koncert, ahol találkozik a zene, a vizuális élmény és a jótékonyság, valamint a klasszikus zene más műfajokkal. Az eseménynek a Bazilika előtti Szent István tér ad otthont 2021. augusztus 28-án, szombaton 20:00 órától. (Esőhelyszín: Budapest Kongresszusi Központ)
Idén is olyan fantasztikus művészbarátokkal zenélek majd együtt, mint: Tompos Kátya, Lajkó Félix, Szakcsi Lakatos Béla, Balogh Kálmán, Szentpáli Roland.
Bővebb információ és jegyvásárlás: www.mvmzenergia.hu”

 

08.24. Szabadka, Ady est, “Száz titok kavarog”

 

08.22. 21:00. Balatonfüred, Balatonfüredi Borhetek,
Balogh Kálmán&GipsyCimbalomBand feat BRANKA

 


 

Július


07.31. Écs, Cifrásdi Piknik, Balogh Kálmán&GipsyCimbalomBand

 

 

 

07.28. Budapest, MoM, Esszencia koncert

 

07.25. 14:50. m5 TV, 

“Munkálódik a cimbalmos”
 Vasárnap (július 18.) 14.50-kor lesz a 2021-es Pastorale-sorozatunk első koncertje első részének közvetítése a Pesti Vigadóból, az m5 televízióban. (A második rész egy héttel később.)
A főszereplő: Balogh Kálmán cimbalomművész, aki számos muzsikus és táncos kollégájával, barátjával lép fel, igen változatos műsorral.”

 

07.24. Kapolcs,  Művészetek Völgye, Triolina

 

07.23. 20:00 Gyula, Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivál, Rendhagyó Prímástalálkozó
Az előadás hossza: 3 óra, egy szünettel
Belépőjegy: 3900 Ft

Rendhagyó Prímástalálkozó
Lakatos Róbert – hegedű
Herczku Ágnes – ének
Korpás Éva – ének
Balogh Kálmán – cimbalom
Vizeli Balázs – hegedű
Gombai Tamás – hegedű
Bede Péter – szaxofon
Bognár András – nagybőgő
Mester László – brácsa, gardon

„A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

 

 

07.18. 14:50 m5 közvetítés a Pesti Vigadóból 1. rész.  Pastorale

“Munkálódik a cimbalmos”
 Vasárnap (július 18.) 14.50-kor lesz a 2021-es Pastorale-sorozatunk első koncertje első részének közvetítése a Pesti Vigadóból, az m5 televízióban. (A második rész egy héttel később.)
A főszereplő: Balogh Kálmán cimbalomművész, aki számos muzsikus és táncos kollégájával, barátjával lép fel, igen változatos műsorral.”

 

07.17. 20:00  Kecskemét,  Hírös Agóra Kulturális Központ
Dúdolva mondom el – Balogh Kálmán, Bognár Szilvia és Grecsó Krisztián

BALOGH KÁLMÁN, BOGNÁR SZILVIA ÉS GRECSÓ KRISZTIÁN ZENÉS-MESÉLŐS ESTJE
Keserédes és felkavaró, sírásig kacagtató történetek olvasásra és éneklésre, cimbalomra és gitárra.
Három olyan alkotó-előadó találkozása ez az exkluzív este, akik évtizedek óta „dúdolva mesélnek”, és tudják, hogy a népdalok, a jazz és az élet nagy történetei egy tőről fakadnak. Ezen a pódiumesten mégis minden más fénytörésbe kerül: Balogh Kálmán cimbalomjátéka történetet mesél, Bognár Szilvia népdalai pedig Grecsó versekbe és történetekbe fordulnak át. Az író pedig velük dúdolja a magáét.

 

 

07.16.  Gombaszögi Nyári Tábor, Esszencia produkció

 

 

07.15. Gombaszögi Nyári Tábor, BaloghKálmán&GipsyCimbalomBand feat BRANKA

A megújult Balogh Kàlmàn & the Gipsy Cimbalom Band hét virtuóz muzsikus kísérlete a roma muzsika, a jazz, a flamenco és a szving ötvözésére, melyhez Básits Branka énekesnő még balkáni hangulatot is varázsol. 🎷
A FolkSzögletben találkozhattok velük!

 


Június

 

06.26. 21:00. Balatonkenese, Kultúra Háza, Pannon Folk Feszt, BaloghKálmán&GipsyCimbalomBand feat BRANKA

 

 

06.23. Budapest, Benczúr Kerti Esték, Dobroda koncert

 

06.18. 21:00  Budapest,  Jedermann,  Cimbalomduó koncert, Balogh Kálmán és Lukács Miklós

 

06.04. 19:00 Budapest, Hagyományok Háza,
“Összemuzsikálni a nemzetet” – Halmos Béla emlékkoncert
                            Triolina, Havasréti Pál, Balogh Kálmán, Bobár Zoltán

 

06.01. Duna TV, és Duna World, Család-barát, Csík János és Balogh Kálmán

 


 

Április
10. Jászberény, KultUdvar, Esszencia zenekar

 


Március
08.  Budapest, Hagyományok Háza, Triolina + Havasréti Pál, Balogh Kálmán, Bobár Ferenc

 


 

Február
17. Budapest, Cziffra Fesztivál, online

PROGRAM LEÍRÁS

Elvezethet a művészet a hithez? És a hit hozzásegít-e a művészet átéléséhez? Hiszen mindkettő a szép, a jó és az igaz kereséséről szól, és az alkotó erőről, amely egykor azt mondta: „Legyen!” És ez az a „legyen”, amit mi, emberek utánozni próbálunk. Költészettel, zenével, tollal vagy zongorával, cimbalommal. Mi történik a zenésszel, amikor improvizál, és úgy érzi, a kezét egy nála nagyobb erő mozgatja?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ Bősze Ádám zenetudós beszélgetőtársaival, Rudolf Péter színművésszel, Balázs János zongoraművésszel és Kozma Imre római katolikus atyával. Szó lesz isteni és emberi művészetről, valamint hitbéli alkotásról, művészi hitvallásról is. Amire pedig nem lehet választ adni szavakkal, azt zenei improvizációk válaszolják meg: Lukács Miklós és Balogh Kálmán kotta nélkül érkeznek, hogy azt a muzsikát szólaltassák meg, amely soha máskor, csakis ott és akkor lesz hallható.

Kiemelt szponzor: MVM

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

 

 


2020.

November
11. 28. 19:00-21:30 Budapest, Fesztivál Szinház, Müpa, Cimbalomduó, A cimbalom nagymesterei, Balogh Kálmán és Lukács Miklós

“Ritkán ad koncertet Balogh Kálmán és Lukács Miklós Cimbalomduója, és akkor is mindig más programmal – így eleve különleges élményt kínálnak fellépéseik. Különlegest és lenyűgözőt, hiszen ha ritkák is szárnycsapásaik, „egymásba kapaszkodva” elképesztő magasságokba röppennek, jócskán felülemelkedve a különféle műfajokból vagy a hangszerükből adódó akadályokon. Az az önfeledtség, amellyel egymást inspirálva improvizálnak, ellenállhatatlan.

1987-ben az első magyar cimbalomversenyt Lukács Miklós a gyermekek, Balogh Kálmán a felnőttek kategóriájában nyerte meg. Klasszikus zenei tanulmányaik után Lukács a jazzben és a kortárs zenében, Balogh pedig a különböző népek folklórjában mélyült el, bizonyítva, hogy nincs olyan műfaj, amelyben ne adódna fontos hely a cimbalom számára. A kilencvenes években többször is felmerült, hogy közös munkával álljanak elő, de ahhoz, hogy e vágyuk teljesüljön, a FolkEurópa kiadó felkérésére volt szükség. 2009-ben így született meg a Négykezes cimbalomra című album, melyet 2011-ben bemutattak a koppenhágai World Music Expo nyitókoncertjén. 2015-ben Összehangolva címmel újabb albumot készítettek, és ugyanabban az évben másodszor is elkápráztatták a WOMEX közönségét, hiszen a vájtfülű szakmai közönség sem hallott még ahhoz hasonlót, ahogy két cimbalmos egyszerre viszi a prímet, együtt improvizál, vagy éppen rugalmasan kíséri a másikat. A Müpában sem lesz ez a csoda másként: vadonatúj szerzeményekre és a két Cimbalomduó-album legsikeresebb darabjaira egyaránt számíthatunk, megtoldva azokat a szabad improvizáció meglepetéseinek varázsával.”

Rendező: Müpa
The Grand Masters of the Cimbalom, Kálmán Balogh and Miklós Lukács, Cimbalomduo

“Concerts by Kálmán Balogh and Miklós Lukács’s Cimbalom Duo are a rare occurence. When they do take place, each show is different, meaning their every appearance is a truly unique experience. Not just unique, but also absolutely enthralling. They may not spread their wings often, but when they do they fly in ‘the grip of each other’, reaching incredible heights and soaring far beyond the limits of musical genres and their instruments. The freedom of their improvisation as they inspire each other with their playing is utterly unstoppable.

In 1987, Miklós Lukács won the children’s section of the first ever Hungarian Cimbalom Competition. Kálmán Balogh won the adult category. After studying classical music, Lukács went on to explore jazz and contemporary music, while Balogh delved into the folklore of various peoples, showing us that there is no genre where the cimbalom does not have a vital role to play. Though the idea of them working together had been brought up more than once in the 1990s, their wish only came true when they were signed up by the FolkEurópa record label. That led to the 2009 album Négykezes cimbalomra (For the Four-handed Cimbalom), which they showcased at the opening concert of the 2011 World Music Expo in Copenhagen. They made a new album, Összehangolva (Harmonised), in 2015, before going on to captivate the WOMEX audience for a second time. Never before had this expert crowd of music aficionados heard anything like it. The two cimbalom players led the dance together, improvising as a duo or deftly providing an accompaniment to the other’s lead. Their Müpa Budapest concert promises to be no less of a marvel. We can look forward to some brand new compositions alongside the most successful hits from the two Cimbalom Duo albums, interspersed with their astonishing and utterly magical free-form improvisations.”

 

 

Október

10.10. 17:00 Budapest, Rákóczi tér, Budapest Ritmo, Cimbalomduó koncert

“Nyilvános · Budapest RitmoBalogh Kálmán és további 3 ember szervezésében

/// Scroll down for English

Játékos jazz, népi dallamok és a klasszikus zene komplexitása fonódik össze finom, improvizatív dallamokban. Egyik ikonikus hangszerünk, a cimbalom modern változata Schunda Vencel József hangszerész műhelyében született – az ő munkája emelte fel a pedálcimbalmot a népzenéből a hangversenyzenekarok világába, és tette Ferenc József és Blaha Lujza kedvencévé. A cimbalomduó már önmagában kuriózum, de Balogh Kálmán és Lukács Miklós közös zenéjében két egyedülálló háttér, virtuozitás is találkozik – az biztos, hogy piacon még soha nem hallott performanszra számíthatunk a Budapest Ritmo Pikniken.

A Budapest Ritmo a főváros legnagyobb világzenei fesztiválja, amely mindig felfedezésre késztet. A Budapest Ritmo Piknik idén is meglepetésekkel készül: ezúttal nem csak azzal, hogy a hazai világzenei színtér legjobb fellépőit kínálja, hanem a járvány kényszeréből előnyt kovácsolva a város olyan pontjait avatja koncerthelyszínné, amelyekre ezután már máshogy fogunk nézni. Pezsgő, barátságos, biztonságos új helyszíneken találkozhatsz katartikus formációkkal és korábban sosem hallott előadásokkal.

Nyisd ki a füled, találkozzunk a Ritmo-n!

/// English

Cimbalom, the iconic instrument of Hungarian folk music was first created by Vencel József Schunda – an instrument so impressive it made it into the court of emperor Franz Josef and even the Met’s collection. A duo of cimbaloms is in itself a rarity, but Kálmán Balogh and Miklós Lukács elevate the sound of this instrument to a whole new plane. In their improvisations they combine playful jazz, familiar folk melodies, and complex classical compositions. Giants like them playing at the city market will definitely be a once in a lifetime performance.

Budapest Ritmo is the city’s greatest world music festival. This year we welcome you with fresh discoveries and the very best of the Hungarian jazz, latin, folk and Gipsy music scene. Join us at brand new locations with a buzzing atmosphere, friendly faces, and safe concert environment. Enjoy unique ensembles and once-in-a-lifetime performances exclusive to Budapest Ritmo Piknik.

Come and experience the magic again in 2020!”

Szeptember

09.05. 18:00 Komárno, 10. Kút Fest. Nem megyünk az utazási korlátozás miatt! 

 

09.19. 20:00 Fonó Budai Zeneház Balogh Kálmán – Lukács Miklós Cimbalomduó

 

 

09.20. 19:00-20:30. Szüreti Szemezgető, Szekszárd Vármegyeháza, Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat Branka

 

 

 

09.22. 19:00. Háló Közösségi és Kultúrális Központ, Budapest, Semmelweis u. 4.
Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat Branka koncert

 

 

09.23. 19:00.  Belvárosi Művészeti Napok, Aranytíz Kultúrház, Budapest,  Adagio produkció

 

 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

 

09.26. 20:00  Budapest, Jedermann kávéház,  Balogh Kálmán – Lukács Miklós Cimbalomduó


Augusztus

16. 19:00 Siófok, Kálmán Imre Kulturális Központ,  Zene a zöldben

Balogh Kálmán és Bognár Szilvia

 

 


20. 16:00 Mesterségek Ünnepe, Budapest, Budai vár, – FolkTREND! – a hagyomány a régi, a stílus új – Divatbemutató a Hungarikumok és a tradicionális motívumok jegyében – népzenei kísérettel

 


20. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad

Esszencia Produkció és Barátai koncert – Előzenekar: Várkonyi Csibészek – INGYENES!

Az Esszencia zenekar tagjai:
Lakatos Róbert – klasszikus brácsa, hegedű
Bognár Szilvia – ének
Balogh Kálmán – cimbalom
Kováts Gergő – tenor-, szopránszaxofon
Hanusz Zoltán – népi brácsa
Bognár András – nagybőgő

Vendégművészek:
Herczku Ágnes – többszörös Fonogram- és eMeRTON-díjas, valamint Liszt Ferenc-díjas énekes előadóművész
Berecz András – Kossuth-díjas énekes és előadóművész
Grecsó Krisztián – József Attila-díjas költő, író, dalszerző

 

 


21. 20:00 Debreceni Virágkarnevál, Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. Branka

 

 


 

 

 


 

 

 

 


 

2019

December

12.01. 19:00. Müpa, Fesztivál Színház, Cimbalomgála

“A cimbalom a 21. században – ezzel a mottóval rendezi meg a Müpa hetedik alkalommal Világraszóló című fesztiválját. Az eddigieknek köszönhetően immár nem lehet kétséges: a magyar cimbalom több mint hungarikum, mindenestül világraszóló csoda.
Ezt természetesen bizonygatnunk sem kellene, ha nem tudnánk, hogy a múlt század második felében előítélet övezte a hangszert, amelyet akkoriban főképp a – sokak által lenézett – vendéglátóipari cigányzenében használtak. Holott annak a hangtompító pedállal ellátott cimbalomnak, amelyet Schunda Vencel József hangszerkészítő mester alkotott, Rácz Aladár előadó-művészetének köszönhetően már az 1920-as években csodájára járt a világ. Igor Stravinsky is Rácz hatására kezdett cimbalmon tanulni, hogy aztán Ragtime és Renard című műveiben szerepeltesse is a hangszert. A század végére újra megnőtt a cimbalom tekintélye, és azóta a kortárs zenében, a világzenében, valamint a jazzben is teljes értékű hangszernek tartják. Ebben a hőskorszak páratlan muzsikusát, Fábián Mártát követően kiemelkedő szerepet játszott – többek közt – Szakály Ágnes, Balogh Kálmán, Lukács Miklós és Szalai András cimbalomművészek munkássága és világsikere: ők négyen augusztusban a Budapest Music Center cimbalomversenyének zsűrijében foglalnak helyet, decemberben pedig a győztesekkel adnak gálakoncertet a Müpában. A verseny ötletgazdájának, Lukács Miklósnak az volt a célja, hogy a cimbalmot 21. századi kontextusba helyezve új tehetségek bemutatkozását is lehetővé tegye – ők aligha álmodhatnak emlékezetesebb élményről és nagyobb elismerésről, mint hogy együtt játszhatnak a cimbalom klasszisaival a Müpa cimbalomünnepén.

Közreműködők:
cimbalom: Szakály Ágnes, Balogh Kálmán, Lukács Miklós, Szalai András,
a BMC Nemzetközi Cimbalomverseny 2019 díjazottjai: Mykhaylo Zakharya, Szabó Dániel, Gódor Erzsébet, Ürmös Sándor
cselló:  Rohmann Ditta
fuvola: Győri Noémi
gitár:  György Mihály
nagybőgő: Novák Csaba
zongora: Dominko István
Szerkesztő: Liber Endre”
Rendező:Müpa

 

12.08. Eger, Korpás Éva ének – Balogh Kálmán cimbalom

12.12. Budapest, Újpest, Adventi összeállítás

12.13.  Győr, Bodrogi Éva ének –  Szokolay Dongó Balázs furulyák – Balogh Kálmán cimbalom

12.14. Magyarkanizsa, Farkas Rózsa és Balogh Kálmán cimbalom, Bach műsor

12.15. Balatonfüred, Adventi összeállítás

12.17. Százhalombatta, Adventi összeállítás

12.20. Budapest,  Advent Óbudán, Balogh Kálmán&Gipsy Cimbalom Band feat. Básits Branka

12.29. 20:00. Budapest, Fonó, Balogh Kálmán & Gipsy Cimbalom Band feat. Básits Branka 

12.30.  Zeneakadémia, Nagyterem, Esszencia zenekar

 

November

11.10. 18:00. Párkány, Őszi Kulturális Napok, Rendhagyó Prímástalálkozó koncert

11.17. 19:00. Cegléd, Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár, Száz titok kavarog – Ady Endre 100

 

11.18. 19:00. Debrecen, Kölcsey Központ, Száz titok kavarog – Ady Endre 100

11. 19. 19:00. Siófok, Hírös Agóra, Kálmán Imre Kulturális Központ, Száz titok kavarog – Ady Endre 100

 

 

 

Október

10.01. 19:00. A zene világnapja,  Szentes, Hangversenyközpont,  Zűrös Banda feat. Balogh Kálmán

10.08. 19:00. MTA Díszterem,  „Selyemúton a magyar cimbalom” 30. évfordulós koncert Budapesten 19:00 órakor
“Fellép: Soo Jae Cheon JeongEup Zenekar, vezényel Lee Geom Seop zeneszerző
Balogh Kálmán, Farkas Rózsa cimbalomművészek és Farkas Erzsébet énekművész
A Magyar-Koreai Társaság adományaként érkezett az első cimbalom Koreába 2014-ben, a diplomáciai kapcsolatfelvétel 25. évfordulójára. A 30. évfordulóra nagy lépést tettünk előre. Nem volt egyszerű.
Elképzelésünk, hogy Hungarikumunk, a magyar cimbalom csak akkor válhat élő hangszerré Koreában, ha koreai zeneszerzők is szereznek cimbalmos műveket. Az ügyünket lelkesen fogadta Lee Geom Seop zeneszerző; kezdeményezésünkre cimbalmos műveket szerzett. JeongEup város kezdettől támogatta Társaságunk és a koreai zenekar közötti együttműködést, mára itthon is megértésre találtunk.
A magyar cimbalmot Lee zeneszerző együtt szerepelteti műveiben hagyományos koreai hangszerekkel. Tovább színesíti mindezt, hogy előadásain a koreai zenészek hagyományos koreai ruhákban lépnek fel.
A zeneszerző és karmester a koreai zenekarral a Magyar-Koreai Társaság meghívására jön hazánkba.
A Magyar-Koreai Társaság távlatos elgondolása, hogy a multikultival szemben konkrét példával új útra mutasson rá. Két ország kultúrájából szerves módon bontakozhat ki új szintézis, ha tetszik, nemzetköziség, ha a két kultúra történetileg meglévő közös hagyományán építkezünk. A közös kulturális metszéspont itt a pentaton hangzás, továbbá Hungarikumunk, a magyar cimbalom ázsiai eredete. Lee Geom Seop összes műve pentaton, miként a koreai és a magyar népzene. A népzene mellett a koreai hagyományos udvari zene játszik fontos szerepet műveiben, ezt ruhájuk is jelzi.
Dr. Szegő Andrea, elnök”

 

10.18. Lendva, Zsinagóga

 

 

10.30. 19:30. Zeneakadémia, Balogh Kálmán 60
Műsor:
Népdalok Bartók Béla gyűjtéseiből
Bartók: Három csíkmegyei népdal, BB 45b
Emlékezés Allaga Gézára és Rácz Aladárra
Couperin: A nádas
Scarlatti: G-dúr szonáta, K. 13
Improvizációk népzenei dallamokra
Balkáni népzene
SZÜNET
Gömöri és dunántúli táncok
Gyergyói összeállítás Kodály gyűjtéseiből
Bonchidai dallamok

Közreműködik:
Balogh Kálmán (cimbalom)
Lukács Miklós, Szabó Dániel, Szalai András, Zimber Ferenc (cimbalom), Gelencsér János (cimbalom, hegedű)
Básits Branka, Herczku Ágnes, Szalóki Ágnes (ének)
Vizeli Balázs (hegedű), Árendás Péter (brácsa), Doór Róbert (nagybőgő)
Juhász Zoltán (furulya)
Gipsy Cimbalom Band: Bede Péter (szaxofon), Kovács Ferenc (trombita, hegedű, ének), Frankie Látó (hegedű), Novák Csaba (nagybőgő), György Mihály (gitár)
Házigazdák: Liber Endre és Richter Pál

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 Küldd el barátaidnak email-ben Send email
X