hu en

Cimbalomduó

Összehangolva
A Cimbalomduó, Balogh Kálmán és Lukács Miklós külön-külön is, együtt meg pláne ma a legérdekesebb hang Magyarországról a világpiac fülével, ha van neki olyan. Egyedi is, virtuóz is, egzotikus és mély, de érthető.  A lemez nagyon jó, van rajta kalotaszegi legényestől a komoly kutatómunkával előkotort archív örmény szerzeményen át minden, még bónusz Szomorú vasárnap-feldolgozás is.

 

A Dal+Szerző(2015)különkiadás címlapján Balogh Kálmán és Lukács Miklós, a Magyar Örökség Díjas Cimbalomduó tagjai láthatók, akik így vallanak mesterségükről és pályájukról: „Kísérletezni és felfedezni egyenesen kötelező. Ha kinyílik nekem a világ, akkor én is kinyílhatok, és jobban a világ része leszek. De a legfontosabb persze továbbra is a felfedezés, a kísérletezés, és bátran mondhatjuk, hogy még nagyon sok mindent nem próbáltunk ki.”
„Fantasztikus élmény volt az első közös lemezünk elkészítése, nagyon könnyen jól egymásra tudtunk hangolódni a stúdióban, sőt nagyon spontán muzsikáltunk. A munkánk sikerességének fokmérője pedig az, hogy az albumot hosszú idő után is ugyanúgy képes élvezni a befogadó, mint első hallásra” – mondta Balogh Kálmán, aki hozzátette, hogy régóta tervezték Lukács Miklóssal, hogy együtt dolgozzanak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Küldd el barátaidnak email-ben Send email
X